IQtató - Profi iktató szoftver, iktató program, archiváló, feladatkezelő és ügymenet támogató modullal


A tartalomhoz

Iktató program sallangok nélkül

IQtató Classic

Egy "klasszikus" iktató szovfter. Sok konkurens fejlesztő cég ezen keresztül ismerte meg, mit kell tudni egy iktató rendszernek és másolta le ötleteinket (néha a képernyőt is egy az egyben). Régen ez bosszantott, ma már büszkék vagyunk erre.

Az igények bővülésével (workflow támogatás) és a technológia fejlődésével (kliens-szerver technológia) mi is elkészítettük az IQtató újabb, immár vagy hatodik generációját az IQtató SQL-t, de ma is sokan vannak, akik nem akarnak mást, "csak" iktatni, de azt a lehető legolcsóbb, de egyúttal megbízható, bevált megoldással.

Az IQtató Classic (korábban IQtató PRO, IQtató 2000) termékünk 1991 óta megelégedéssel végzi munkáját több ezer felhasználónál. Iktat - iktat - és iktat. Nem öncélúan persze. Az egyszerű kezelhetőség és a tetszőleges adat szerinti azonnali visszakereshetőség mindig is az IQtató szoftverek erőssége volt.

Fontosabb jellemzők

  • Automatikus iktatószám képzés


Négy részből áll az iktatószám. Az első és az utolsó tag karakteres állandóként szabadon definiálható.
Pl. "LAVA-XXXXX-YYYYY/20
17" Az előtag akár iktatási tételenként is változtatható.

A középső két tag (X, Y) lehet:

  • Automatikus sorszám (Főszám egyesével növekszik, az alszám mindig "1")
  • Főszám-alszám jellegű (az előzménnyel rendelkező iratok az előzmény főszámára kerülnek, de új alszámmal)
  • Gyűjtőszám-alszám jellegű (megnevezéssel ellátott főszámok)
  • Ezek egyszerre használható kombinációja. (Vegyes iktatási rend)


Minden adat, amely a hagyományos iktatókönyvekben rovatként szerepel, rögzíthető. Bármilyen egyéb adat, megjegyzés stb. bevihető és visszakeresésnél felhasználható. Külön rovat áll rendelkezésre a szövegszerkesztővel készített iratok, szkennelt dokumentumok, elektronikusan fogadott fax fájlok stb. állományneveinek tárolására.

Minden egyes iktatási tételhez tetszőleges számú fájl csatolható! A programrendszer a csatolt fájlokat eredeti kezelő programjuk révén képes egy gombnyomásra megjeleníteni.

Az ismétlődő információkat bármely rovat esetén elegendő csupán egyszer beírni, későbbi iktatáskor egy mozdulattal újra előhívható és kijelölhető. Ezáltal gyors és biztonságos az adatrögzítés. Ez az automatikus és iktatás közben bővíthető törzsadattár rendszer minden rovat használatánál rendelkezésre áll.

Az irányítószámok és városok előre feltöltött jegyzéke szintén az adatbevitelt gyorsítja.

Hasonló tartalmú anyagok ún. "gyorsított" iktatással is iktathatók! Ekkor egy kiválasztott korábbi irat
adatai másolódnak az új iktatási tételbe, és csupán az eltéréseket kell átírni.

A felvitt adatok lekérdezésére és listázására bármelyik iktatási rovat szerint külön-külön, valamint ezek kombinációja szerint is lehetőség van. A leggyakoribb listák névvel ellátva hívhatók, egyedi listák a beépített listagenerátor segítségével definiálhatók.


Csatolások kezelése. Az elő- és utóiratokat nem csak éven belül, hanem tetszőleges időszakú iktatókönyvek közötti csatolással is tudja kezelni a rendszer. A csatolások beállítása, módosítása beírás nélkül, kiválasztással történik.


Átnevezhető rovatnevek. Ha valamely felhasználónak más tartalommal használandó adatai vannak, mint ami a fő adatbeviteli képernyőn található, akkor az input adatok átnevezhetők. Pl. IRÁNY rovat helyett ÜGY JELLEGE rovat készíthető, HELYSZÍN rovat helyett KIADVÁNYOZTA rovat stb. Sőt:
A rovatokhoz tartozó törzsadattárak működési tulajdonságai is szabályozhatók. Be lehet állítani, hogy pl. a HELYSZÍN rovathoz tartozó törzsadattár automatikusan bővüljön minden egyes beírt új, az előzőektől eltérő adat észlelése esetén, vagy csak menüből (külön beírásra) lehessen új szótársort felvenni, vagy csak arra jogosított személy tehesse ezt meg.

Beállítható, hogy a kézzel beírt adatot ellenőrizze-e a rendszer adathelyesség szempontjából. (törzsadattárral történő összevetés)
Tetszőleges számú, saját új input rovat definiálásának lehetősége
.

Nincs az alaprendszerben "TAJ szám" rovat, "Anyja neve" rovat stb? Nem probléma! Egyszerűen létre kell hozni és máris használható, sőt az alapadatokhoz hasonlóan saját törzsadattáruk is kialakítható.


A felhasználói kézikönyv segítségével a számítástechnikában járatlanok részére is gyerekjáték a program kezelésének elsajátítása. A programba épített adatvédelmi eljárások megakadályozzák a véletlen adattörléseket. (az univ. és önk. modulban csak "storno" lehetséges)

Az írási, módosítási, törlési műveletek menüre és névre szólóan szabályozhatók. Ily módon minden felhasználó jelszavával csak a számára engedélyezett menübe (könyvbe) léphet és ott csak az előírt műveleteket végezheti. Ezáltal pl. egy kezdő felhasználó vagy lekérdező személy is az adatbázis veszélyeztetése nélkül dolgozhat.


IQtató Classic - iktatás áttekintéseIQtató CLassic - iktatási adatbevitelIQtató Classic - ÜgyféltörzsIQtató Classic - file csatolásaIQtató Classic - csatolt dokumentum megnyitásaIQtató Classic - Emlékeztető panelIQtató Classic - könyv választásIQtató Classic - iktatókönyv tulajdonságainak beállításaIQtato Classic főmenüIQtató Classic - lekérdezések menü

Nyitólap | IQtató SQL | IQtató Classic | Árak | Letöltések | Gyakori kérdések | Kapcsolat | Oldaltérkép


Almenü:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe